Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte III trakteert bedrijven op miljardenmeevaller

  •  
05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
8631758243_9ccdd0d7b0_z
Rutte III gaat miljarden investeren in belastingvoordelen voor bedrijven.  VVD, CDA, D66, en de ChristenUnie hebben besloten dat de winstbelasting flink omlaag zal gaan de komende jaren, dit zal naar verwachting 3 miljard euro kosten.
De vennootschapsbelasting voor bedrijven gaat van 25 procent naar 21 procent. Ook lagere tarieven, tot aan 200.000 euro winst krijgen korting van Rutte III. Zij zullen 16 procent belasting betalen in plaats van 20 procent.
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland zijn erg blij met de miljardenkorting: ‘Dit is voor het midden- en kleinbedrijf ook erg goed, we pleiten hier al langer voor.’
De Verenigde Staten en andere landen in de Europa proberen ook hun winstbelasting zo ver mogelijk te verlagen. Op die manier proberen ze bedrijven bij elkaar weg te lokken, of te voorkomen dat bedrijven weggaan omdat de belasting ergens anders nóg lager is.
GroenLinks leider Jesse Klaver noemt het plan ‘niet rechts, maar knetterrechts’. Op sociale media wordt onbegrip uitgesproken over het nieuws. Men begrijpt met name niet, waarom er na zoveel jaren harteloze bezuinigingen op zorg, onderwijs en sociale vangnetten nu miljarden weggegeven worden in wat een ‘Race tot the bottom’ wordt genoemd.
cc-foto: artodidart
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.