Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte: Internetters, wees beschaafd!

  •  
11-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte300_16.jpg
Rutte sluit zich aan bij online beschavingsoffensief van PvdA-voorzitter Hans Spekman
Premier Rutte heeft zich vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie aangesloten bij het ‘beschavingsoffensief’ van PvdA-voorzitter Hans Spekman. Laatstgenoemde publiceerde donderdag een lijst haatmail op zijn Facebook-pagina, om een einde te maken aan de berichten. Ook Rutte pleit nu voor meer beschaving op het web.
De minister-president doet een oproep om het debat stevig te voeren, met gebruik van humor en ironie. De grens mag wat hem betreft opgezocht worden, maar die ligt wel bij beschaving en fatsoen, aldus Rutte.
De premier is niet van plan politieke maatregelen te nemen om bijvoorbeeld een online fatsoensnorm te bepalen. “Dit probleem los je niet op door aan een knop te draaien.”
Hans Spekman is niet de enige politicus die wel eens haat- en dreigmail krijgt. Ook in Ruttes inbox komt er zo nu en dan één terecht. De minster-president vertelde wel eens iemand opgebeld te hebben die een vervelend bericht aan hem heeft geschreven. De reactie: “Dan zeggen ze heel snel dat ze het niet zo bedoeld hadden.”
Spekman pleit vooralsnog voor een publiek debat over online normen: “Internet wordt steeds meer het afvalputje van de Nederlandse samenleving qua gedrag. We moeten een grens stellen met elkaar.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.