38

‘Rutte is terug bij af’

Arie Slob maakt duidelijk dat de tijd van 'de constructieve drie' voorbij is

Premier Rutte zal ‘nog scherper aan de wind moeten zeilen’ om voor de kabinetsplannen meerderheden te verwerven. ‘In zekere zin is hij nu terug bij af.’ ChristenUniefractievoorzitter Slob reageert daarmee op een uit
lating van premier Rutte. Laatstgenoemde denkt dat er geen eind is gekomen aan de samenwerking met de constructieve oppositie van D66, ChristenUnie en SGP.

Dat meldt het RD. Eerder deze week besloten de drie niet in te gaan op een uitnodiging van minister Dijsselbloem van Financiën om te onderhandelen over de begroting voor 2016. Premier Rutte benadrukte vrijdag dat het kabinet staat voor de gemaakte afspraken met de drie en dat dit ook omgekeerd het geval is. Slob bevestigt dat, maar zegt dat er wel degelijk wat is veranderd:

We gaan niet meer onderhandelen zoals dat in de achterliggende jaren het geval was. Maar we liggen ook niet dwars; als er goede voorstellen komen, zullen we ze steunen.

Bovendien heeft de ChristenUnie duidelijk gemaakt dat er pas onderhandeld kan worden als gedurende het gehele jaar de gaskraan in Groningen dichtgaat.

CC Foto: Roel Wijnants 

Geef een reactie

Laatste reacties (38)