Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte krabbelt terug: kabinet gaat afschaffen dividendbelasting heroverwegen

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Algemene Politieke Beschouwingen 2018

© 2018-09-19 17:10:10 DEN HAAG - Premier Mark Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractieleiders van de politieke partijen bespreken de hoofdlijnen van de Miljoenennota en de

Nadat Unilever vanmorgen bekend maakte de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor naar Nederland af te blazen, heeft het kabinet besloten om de omstreden afschaffing van de dividendbelasting te ‘heroverwegen’. Dat maakte premier Mark Rutte vanmiddag bekend na afloop van de ministerraad. Unilever-topman Paul Polman schoot de premier nog te hulp met de claim dat de politieke discussie in Nederland over de afschaffing van de dividendbelasting voor een deel van de aandeelhouders reden zou zijn geweest om niet te verhuizen, maar het gemorrel binnen de gelederen van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie bleek te luid.
“Het besluit van Unilever maakt het relevant om het opnieuw te wegen”, aldus Rutte.
Premier Rutte zei dat het besluit van Unilever reden voor de VVD is om samen met coalitiepartijen CDA, D66 en CU te gaan kijken hoe de plannen om het investeringsklimaat in Nederland te verbeteren er dan uit komen te zien. Dat de dividendbelasting alsnog zal worden afgeschaft lijkt op dit moment echter niet waarschijnlijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.