60

‘Rutte moet Zijlstra aan de kant zetten’

Premier Rutte stelde eerder dat hij helaas niets kan doen tegen discriminatie maar dat Nederlanders met een kleur zichzelf moeten invechten. Daar is misschien iets voor te zeggen maar nu doet zich een unieke kans voor Rutte voor om zich wel te doen gelden, beweert Francisco van Jole bij De Nieuws BV. Halbe Zijlstra heeft verklaard dat hij geen probleem heeft met ‘raciaal profileren’, een politiemethode die regelrecht in strijd is met Artikel 1 van de Grondwet.

“Zijlstra heeft trouw gezworen aan de Grondwet maar blijkt die nu aan de kant te schuiven. Terwijl de VVD van nieuwkomers onvoorwaardelijk trouw aan de Grondwet eist. De partij heeft nu de kans om te laten zien dat ze het menens is als ze de harde aanpak prediken. Laat zien dat je dit soort opvattingen niet duldt en schuif Zijlstra aan de kant,” aldus Van Jole in de politieke rubriek Oh, Oh Den Haag.

Zijn tegenstrever, parlementair journalist Peter Kee, ziet dat heel anders. Volgens Kee verwoordde Zijlstra wat de meerderheid van de VVD-kiezers vindt.

De twee commentatoren hebben het ook nog over de mogelijke kandidatuur van Aboutaleb als PvdA-leider en over hoe het kan dat de meerderheid van de vrouwen in de VVD-fractie het parlementaire leven voor gezien houdt.

Het hele gesprek is hier te beluisteren

Geef een reactie

Laatste reacties (60)