46

Rutte noemt maker Sylvana uitzwaaidag-pagina ‘totaal mataglap’

“Denk je nou werkelijk dat ik bij iedere gladiool in dit land, die totaal mataglap is, langsga om aan die man of vrouw aandacht te besteden?”  

rutteDat zei Mark Rutte vrijdagmiddag naar aanleiding van de haatzaaiende ‘Sylvana Uitzwaaidag’-pagina op internet en de vraag of de minister-president met de oprichter van de uitzwaaipagina wilde gaan praten.

Rutte noemde de bedenkers van de facebookpagina idioten, de uitspraken op de site walgelijk en vindt dat ze een normaal debat in de weg staan. Hij wees erop dat het om een absolute minderheid gaat die hiermee zou moeten stoppen.

Donderdag kondigde het OM aan te gaan onderzoeken of de uitspraken op de website over Sylvana beledigend of discriminerend zijn. Maar de premier vindt niet dat we de wet moeten wijzigen en het recht van meningsuiting hierdoor moeten inperken. Hij benadrukte dat het vooral een kwestie van beschaving is:

We moeten leren dat je veel dingen mag zeggen, maar dat niet alles ook gezegd hoeft te worden.

Over de toetreding van Sylvana Simons tot DENK zei de minister-president dat hij het stoer vond maar dat hij zich bij de partijpolitieke denkbeelden van DENK niets kon voorstellen.

Lees ook: ‘Haatcampagne tegen Sylvana Simons neemt groteske vormen aan

 

Geef een reactie

Laatste reacties (46)