103

Rutte ontkent ‘polsen’ SGP

SGP-leider Van der Staaij zei dat hij wel was gepolst ... Oppositie wil opheldering ... PvdA-leider Samsom: Kamer heeft recht op debat nu gedoogpartner is toegevoegd

Premier Mark Rutte ontkent dat hij contact heeft gehad met SGP-leider Kees van der Staaij. De SGP’er bevestigde zaterdag het gerucht dat hij bij Rutte in de dienstauto heeft gezeten en hij daar ‘gepolst’ werd over ‘thema’s’.


Rutte wilde tijdens het wekelijkse vragenuurtje geen mededelingen doen over de duur van de onderhandelingen in het Catshuis. Ook zei hij niets kwijt te willen over de contacten met Van der Staaij. Rutte zei dat ‘er niet gepolst’ is.

PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat hij recht heeft op een ‘ordentelijk’ debat nu in zijn ogen er een gedoogpartner is toegevoegd aan de politieke samenwerking.

De oppositie is ook gepikeerd over de gebrekkige informatieverstrekking van Rutte over de onderhandelingen. ChristenUnie-leider Arie Slob vindt dat hij recht heeft te weten hoelang de onderhandelingen nog duren.

NU.nl: ‘Geen onderhandelingen in dienstauto Rutte’
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (103)