Laatste update 16:07
21

Rutte, racisme, KOZP en het lot van minister Bijleveld

Kee & Van Jole bespreken deze week het optreden van premier Rutte, of misschien wel gebrek daaraan, tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer. De fractieleiders Asscher, Klaver, Marijnissen en Ouwehand moesten er op aandringen dat de premier aanwezig was. Peter Kee vertelt hoe Rutte buiten de Kamer zonder stropdas rondliep. Van Jole gaat in op de houding van de premier tegenover racisme, Zwarte Piet en de weigering vooralsnog om met Kick Out Zwarte Piet in gesprek te gaan. “Ik was zaterdag bij die demonstratie en heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het leek wel een risicowedstrijd. Vreedzame demonstranten die door de politie beschermd moeten worden in de stad van Vrede en Recht.”

Daarna gaat het duo nog in op de positie van minister van Defensie Bijleveld die moet uitleggen waarom de Kamer niet op de hoogte is gesteld van het doden van 72 burgers in Irak door Nederlandse bommen.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)