Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte start zoektocht steun nieuwe Afghanistan-missie

  •  
05-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Gedoogpartij PVV wil militairen niet meer uitzenden naar Afghanistan
Premier Mark Rutte is begonnen met het verwerven van steun voor een nieuwe Afghanistan-missie. Het kabinet wil een trainingsmissie naar Afghanistan, maar de PVV is tegen. Omdat het CDA en de VVD maar 52 zetels hebben, gaat Rutte nu in gesprek met oppositiepartijen.
De premier is er van overtuigd dat een trainingsmissie mogelijk is, maar in welke vorm zal afhangen van de oppositiepartijen. Rutte zei eerder dat het kabinet pas met een voorstel zal komen als het zeker is dat er een meerderheid voor de missie is.
Rutte: “Het zou heel goed zijn als Nederland een bijdrage kan leveren aan een trainingsmissie.” De premier wil de missie uitvoeren om ervoor te zorgen dat eerdere investeringen van Nederland in Afghanistan niet verloren gaan.
Met de nieuwe missie zou Nederland vijfhonderd man naar Afghanistan sturen om daar politieagenten op te leiden.
Hoewel de premier hoopvol is, heeft hij de Amerikaanse president Barack Obama eerder deze week verteld geen garanties te kunnen geven voldoende steun te kunnen vinden voor de nieuwe missie.
cc-foto: Isafmedia

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.