Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte tempert de verwachtingen: Misschien pas half mei versoepelen

  •  
16-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Kabinet geeft inkijkje in ministerraad

© DEN HAAG - Demissionair minister-president Mark Rutte (VVD) komt aan op het Binnenhof voor een corona-overleg voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. De ministerraad zelf vindt wederom di

Versoepelen van de coronamaatregelen op 21 april ging niet door, de bij de laatste persconferentie voorgehouden wortel van 28 april wordt hoogstwaarschijnlijk ook niet gehaald. Volgens demissionair premier Mark Rutte is het goed mogelijk dat er pas half mei kan worden afgeschaald, zo liet hij vrijdagochtend weten.
Volgens Rutte wordt er per week bekeken wat wel en niet kan. Versoepelen kan aldus op 28 april, of 3 of 6 mei, of 13 mei, of noem maar een datum. Net als in de persconferentie dinsdag zei de gevallen premier dat er momenteel evenveel besmettelijken zijn als tijdens de eerste coronagolf een jaar geleden, zo’n 160.000 personen: ‘Echt heel veel dus’. Hij verwacht niet dat die cijfers aankomend weekend plots enorm gedaald zijn.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.