Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte verandert niets aan koningschap

  •  
24-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
rutte_willem_300.jpg
Premier negeert wens Tweede Kamer modernisering monarchie
Premier Rutte is niet van plan iets aan het koningschap te veranderen, zoals de Tweede Kamer wil. Dat blijkt uit een brief die hij aan de Kamer heeft gestuurd. PVV, GroenLinks, SP en D66 wilden bijvoorbeeld dat de koning geen deel meer uit zou maken van de regering.
Doc 20110524113933 (function() { var scribd = document.createElement("script"); scribd.type = "text/javascript"; scribd.async = true; scribd.src = "http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js"; var s = document.getElementsByTagName("script")[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })(); Rutte wil de taak van het staatshoofd niet louter ceremonieel maken, schrijft de NOS. De Kamer had de premier gevraagd een notitie te schrijven over een invulling van het koningschap die meer past bij de wereld van de 21e eeuw. Volgens Rutte hoeft er helemaal niets aangepast te worden omdat de rol van de koning al modern genoeg is. Aan constructies in andere landen, waar de koning geen politieke invloed uitoefent, heeft Rutte geen boodschap,
RTEmagicC_5163561077_b7ae52aa79_z.jpg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.