Laatste update 14:58
29

Rutte: ‘Word wakker, we slaapwandelen richting een No Deal-Brexit’

Met minder dan 33 dagen te gaan tot de Brexit-deadline verstrijkt en het nieuws dat Theresa May opnieuw een stemming over een mogelijk akkoord in het parlement heeft uitgesteld tot het elfde uur, neemt de frustratie in Brussel toe. Ook premier Rutte laat zich in steeds kritischere bewoordingen uit over het handelen van de Britse regering. In een interview met de Britse BBC-journaliste Laura Kuenssberg constateert hij dat we ‘slaapwandelen richting een No Deal-Brexit’. Rutte noemt dat ‘onacceptabel’ en ziet het als zijn verantwoordelijkheid als een van de ‘beste vrienden’ van Groot-Brittannië om May te waarschuwen en haar wakker te schudden:

Omdat May tot nu toe steeds met dezelfde onmogelijke eisen aanklopt in Brussel, en in eigen land evenmin steun weet te vinden voor het akkoord dat er ligt, is Rutte kritisch over de mogelijkheid dat uitstel zal worden verleend:

Het is aan het VK. Als het VK vraagt om uitstel, zal de EU vragen wat wil je daarmee? We willen niet in rondjes draaien in de komende maanden. Wat wordt ermee bereikt?

Geef een reactie

Laatste reacties (29)