Laatste update 14:03
70

Rutte wil bij Pauw in debat met captains of industry over lage lonen

Premier Mark Rutte wil komende maandag bij Pauw in debat met de top van het Nederlands bedrijfsleven over de achterblijvende loonstijging die werknemers treft. Parlementair redacteur Peter Kee heeft dat verklaard aan het slot van de politieke rubriek Kee & Van Jole van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Afgelopen weekend haalde de VVD-leider uit naar bedrijven en dreigde de winstbelasting niet te zullen verlagen. Het is nog niet duidelijk of de captains of industry in gaan op de uitnodiging.

Daarvoor spraken de twee over de opmerkelijke aanval van Rutte. Volgens Kee is deze niet het gevolg van de nieuwe koers die VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft uitgezet. “Hij heeft zich in het verleden al eerder afgezet tegen de Dikke Ikke. Dit komt echt uit zijn tenen.” Volgens Van Jole is het opvallend dat het debat nu, tien jaar na de financiële crisis, op gang komt. “De afgelopen jaren werd vanuit rechtse hoek steeds de discussie getrokken naar zaken als terrorisme en de vluchtelingenstroom. Daar zijn mensen nu niet meer zo bang voor en daardoor komt dit onderwerp nu pas naar boven drijven.”

Aan het begin van de rubriek vertelt Kee hoe er in Den Haag gekeken wordt naar de vorderingen in de jacht op de daders van het neerhalen van de MH17. Hij memoreert hoe Thierry Baudet het bij Pauw opnam voor de Russische propaganda. “Zijn verhaal wordt nu wel zwakker.”

cc-foto: ALDE Party

Geef een reactie

Laatste reacties (70)