Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte zegt nu toch sorry voor snelle versoepelingen

  •  
12-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Rutte en De Jonge geven persconferentie over besmettingscijfers

© DEN HAAG - Demissionair premier Mark Rutte tijdens een extra ingelaste persconferentie. Het kabinet maakt zich zorgen over de forse toename van het aantal positieve coronabesmettingen. ANP PH

Meer dan twee dagen na de persconferentie met Hugo de Jonge heeft Mark Rutte dan toch zijn excuses aangeboden voor de snelle versoepelingen. Die zijn bij nader inzien toch “een inschattingsfout” geweest, meent de premier. “Wat wij dachten wat kon, dat bleek in de praktijk toch niet te kloppen. Daar hebben we een inschattingsfout gemaakt, daar balen we van en excuus daarvoor.”
Rutte stelt dat hij en De Jonge zich ook niet goed hadden voorbereid op de persconferentie. Dat bleek onder meer uit het feit dat Hugo de Jonge zei dat niemand de enorme stijging van het aantal besmettingen had kunnen voorzien. In werkelijkheid hadden wel degelijk heel veel mensen voorspeld dat de cijfers weer razendsnel zouden oplopen.
Diederik Gommers schreef dit weekend al dat hij niet begreep waarom Rutte geen sorry had gezegd. “De Delta-variant verspreidt zich veel makkelijker en ongevaccineerden zijn vatbaarder en worden zieker”, aldus de IC-baas.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.