30

Ruzie bij DENK

DENK Breda doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De lokale afdeling is teleurgesteld in de partijtop en is boos vanwege het ondemocratische en weinig transparante handelen van de partijtop.

De Volkskrant heeft een brief in handen van de afdeling Breda aan partijvoorzitter Selçuk Öztürk. Hierin staat dat de afdeling onder deze omstandigheden niet voor DENK de gemeenteraad in wil. De brief is opgesteld door Ali Tsouli, DENK-lid van het eerste uur. Na de oprichting van DENK richtte hij als DENK-coördinator de eerste lokale afdeling op. In Breda dus. Ook stond hij op de kandidatenlijst tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

In de Volkskrant haalt Tsouli uit naar het gebrek aan communicatie met de achterban na de verkiezingen, en het uitblijven van een algemene ledenvergadering die volgens de statuten voor 1 juli zou moeten hebben plaatsgevonden. De partijtop zou niet open staan voor een gesprek over de koers van de partij en zou het heft in eigen handen willen houden. Toen Tsouli een voorstel deed om de partij een interim-bestuur te geven, zodat er kanalen zouden ontstaan die leden konden gebruiken om kritiek te uiten, kreeg hij nul op rekest. “Zo praat je niet met je leider”, zou de huidig partijvoorzitter Selçuk Öztürk hebben geantwoord.  “DENK heeft in tegenstelling tot de PVV wél leden, maar wat is het verschil als hun stem niet telt?” vraagt Tsouli zich af.

De krant heeft ook gesprekken gevoerd met andere actieve partijleden. Daarin wordt het beeldt dat Tsouli schetst gedeeld. DENK herkent zich niet in het verhaal van Tsouli.  De partijtop wijt de problemen aan het feit dat DENK een ‘jonge partij is’ waarbij ‘de focus grotendeels op de verkiezingen lag’.

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Laatste reacties (30)