Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ruzie in ouderenpartij 50plus

  •  
12-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-50plus_300.jpg
Senator Kees de Lange stapt uit de partij
De politieke partij voor ouderen, 50Plus, maakt zich schuldig aan corruptie en machtswellust. Dat vindt Kees de Lange, senator en lange tijd de tweede man. Hij legt al zijn functies in de partij onmiddellijk neer.
Vooral Jan Nagel en vicevoorzitter Henk Krol, tevens hoofdredacteur van de Gay Krant, hebben het verbruid.  Onder voorzitterschap van Nagel heerst er een ‘verkeerde bestuurscultuur’, zegt De Lange. ‘Jan probeert ten koste van alles dingen in de doofpot te krijgen. Ook als je kritische of pijnlijke vragen stelt, negeert hij ze. Hij is voortdurend bezig zijn machtspositie te behouden en de dingen naar zijn hand te zetten door de halve waarheid te vertellen.’
Krol probeert ‘heel hard alles naar zich toe te harken en zichzelf totaal onmisbaar te maken’. Daarbij schuwt hij volgens De Lange de verstrengeling van zakelijke en partijpolitieke belangen niet. Jan Nagel weerspreekt de beschuldigingen. Hij zegt dat juist De Lange zich schuldig zou maken aan vriendjespolitiek.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.