67

Ruzie om column over Anouk

‘Anouk is een blonde del die weigert om de pil te slikken omdat haar kop er nog dikker van zou worden’, dat schrijft Herman Brusselmans in zijn column in de Nieuwe Revu van deze maand.

Veel mensen vielen over de verschrikkelijke column van Brusselmans. En zo ook Peter Rosendaal, persvoorlichter van het CPNB, die jaarlijks het Boekenbal organiseert. Hij liet de Nieuwe Revu via Twitter weten dat ze niet langer welkom zijn op het jaarlijkse bal voor schrijvers. Peter vond dat de Nieuwe Revu het stuk van Brusselmans niet had moten plaatsen. De actie van Rosendaal werd op Twitter slecht ontvangen. Inmiddels heeft Peter Rosendaal zijn Twitter-account verwijderd.

“heeft net @nieuwerevu uit ons persbestand gehaald vanwege walgelijke, seksistische tekst over Anouk. F*ck NR”
— peter@cpnb.nl (@peterperscpnb) 21 juni 2017

jongens & meisjes; dit is mijn PERSOONLIJKE standpunt en de CPNB heeft hier nada mee te maken! #overensluiten
— peter@cpnb.nl (@peterperscpnb) 21 juni 2017

De smaakpolitie van subsidiespons @cpnb heeft besloten: media die ze niet leuk vinden, komen op de zwarte lijst. Wat is dit, Noord-Korea? https://twitter.com/peterperscpnb/status/877447406593478656 …
– Jonathan Ursem (@revuJonathan) 21 juni 2017

Directeur van het CPNB Eppo van Nispen tot Sevenaar, reageerde vandaag aan communicatieonline op de ophef die was ontstaan: ‘Hij verwoordde niet de mening van de CPNB. CPNB vindt namelijk dat we in een vrij land leven, de vrijheid van meningsuiting is een van onze belangrijkste uitingen daarvan. Iedereen maakt weleens een fout. Het is goed daarvan te leren.’

Brusselmans zelf kan wel lachen om de ophef. Hij noemt zijn werk een stilistische oefening in iemand beledigen. Kritiek komt volgens hem van mensen die niet weten waar hij mee bezig is. Tegen BIG zei hij ook: “Ik schrijf een rubriek over overschatte mensen en dit was aflevering 92. Ik heb dus al 91 andere mensen aangepakt. Iedere week doe ik iemand en het is me opgevallen dat als ik sportmensen, muzikanten of wetenschappers doe, dat er nooit reactie op komt. Maar als je raakt aan een vrouw, en zeker aan het uiterlijk, dan krijg je de feministen op je dak hè? Dat is natuurlijk ongelooflijk flauw en bewijst dat alles wat extreem is – zoals feminisme – niet deugt.”

Geef een reactie

Laatste reacties (67)