13

Ruzie over dreigende grote pensioenkorting

Pensioenfondsen twisten met De Nederlandsche Bank

Er is ruzie ontstaan tussen De Nederlandsche Bank en de pensioenfondsen over een dreigende grootscheepse korting van de pensioenen.

Dat schrijft het Financieele Dagblad. Volgens de krant overlegt het ministerie van Sociale Zaken met DNB, de Autoriteit Financiële Markten, grote pensioenfondsen en de overkoepelende brancheorganisatie over de dreigende korting. De sector wil verzachtende maatregelen, maar DNB wil daar niet aan en zou hard ingrijpen onontkoombaar vinden als de rente tot eind dit jaar laag blijft.

De beslissing om te korten óf de premie te verhogen, moet in het voorjaar van 2012 worden genomen. De maatregelen worden vervolgens in 2013 van kracht. Het FD schrijft:

Volgens Jean Frijns, hoogleraar beleggingsleer en voormalig hoofd Beleggingen bij het ABP, wordt er waarschijnlijk ook gesproken over een manier om de kortingen over meerdere generaties uit te smeren. Verder is er volgens Frijns de mogelijkheid dat DNB besluit de rente aan te passen. Dat kan volgens DNB echter alleen bij een ernstige marktverstoring, en ‘daarvan is volgens ons nu geen sprake’.

Blijf op de hoogte: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (13)