16

RVD: Organisator Dance Valley moet poster Rutte weghalen

Rijksvoorlichtingsdienst is bang dat de goedlachse Rutte vaker gebruikt gaat worden voor reclame-uitingen

De Rijksvoorlichtingsdienst wil dat organisator UDC van Dance Valley de reclameposter met Rutte verwijdert. De posters hingen sinds donderdag op verschillende plekken, waaronder het mediamarkt, en maken Dance Valley fanaten erop attent dat ze dit jaar gespreid kunnen betalen.

De posters moeten verwijderd worden vindt de RVD. In een brief aan UDC staat dat de premier niet in verband gebracht mag worden met commerciële activiteiten. De dienst wil ook voorkomen dat andere commerciële partijen Rutte gaan gebruiken voor reclame-uitingen. 

Op de poster staat naast de foto van Rutte de tekst: “Begrotingstekort? Gespreid betalen!” De poster refereert naar Rutte’s bezoek aan het festival vorig jaar waarna op internet foto’s opdoken van een dansende premier. 

Dance Valley woordvoerder José Woldring zei donderdag dat het niet om een politiek statement gaat maar een ludieke actie: 

“Het is meer een middelvinger naar de crisis, en een verwijzing naar het feit dat we als eerste festival ‘gespreid betalen’ hebben ingevoerd. […] Daar blijkt veel behoefte aan. Tot nu toe zijn ongeveer een derde van de kaarten op deze manier besteld. Daarnaast hebben we ook een speciaal ‘first festival ticket’ voor 17-jarigen, met dertig euro korting.

NOS: Festivalposter met Rutte mag niet

cc-foto: Joop-redactie

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)