Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ryanair knipt haren van stewardessen voor drugstest

  •  
25-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
575 keer bekeken
  •  
Ryanair_stewardess_300.jpg
Testwijze is in sommige landen illegaal, maar wordt door de Ierse wet wel toegestaan
De luchtvaartmaatschappij Ryanair stuurt haar crew iedere week langs een verpleger die haarlokken afknipt om de stewardessen te controleren op cannabisgebruik. Een stewardess van de Ierse luchtvaartmaatschappij vond dat toch wel een vreemde manier van zaken en deed haar verhaal anoniem aan de Franse krant L’Avenir.
Voor het personeel van Ryanair is deze aparte controle niet nieuw, maar omdat ze de laatste tijd zeer regelmatig voorkomen, trok de stewardess die anoniem wil blijven aan de bel.
Een Ierse verpleger zou direct nadat het personeel uit het vliegtuig komt, haarlokken afnemen. De Belgische krant De Standaard schrijft dat de tests volgens de Belgische wet illegaal zijn. Ryanair ontkent de gang van zaken niet en legt in L’Avenir uit dat het is toegestaan omdat de Ierse wet, waaronder de luchtvaartmaatschappij valt, de testwijze toestaat. Ook is de controlemaatregel opgenomen in het contract van haar werknemers.
Ryanair zou de afgelopen tijd de druk op haar personeel flink opvoeren, meent de anonieme stewardess. In de afgelopen twee weken zouden 21 werknemers ontslagen zijn of gedwongen zijn om te vertrekken.
cc-foto: Mickangel

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.