34

Ryanair-racist zegt sorry: ‘Ik ben geen racist’

De man die racistische opmerkingen maakte naar een zwarte mede-passagier aan boord van een Ryanair-vliegtuig ontkent – hoe verrassend – een racist te zijn. Hij verklaarde tegen over Good Morning Britain gewoon een beetje boos geweest te zijn omdat de oude zwarte vrouw naar zijn zin niet snel genoeg reageerde op zijn bevelen. Hij bood via de camera excuses aan voor het leed dat haar is aangedaan.

In de studio reageerden de vrouw – hevig geëmotioneerd na confrontatie met de beelden – en haar dochter op de excuses van de man. De dochter legt uit dat de excuses weinig indruk maken omdat de man ontkent racistisch te zijn terwijl hij wel racistische opmerkingen maakte. “Alleen een racist zegt zulke dingen.”

Ryanair tracht zich ondertussen te verweren tegen het feit dat het personeel tijdens en na het incident niet heeft opgetreden. Volgens het bedrijf wist de bemanning niet dat er racisme in het spel wass. Nadat dat via social media duidelijk was geworden is de getroffen passagier een mail gestuurd. “Wij tolereren dit soort gedrag niet en iedereen die zoiets doet, mag nooit meer met ons vliegen. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor wat er is gebeurd.”

Geef een reactie

Laatste reacties (34)