Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ryanair weigert Tweede Kamer uitleg over veiligheid en arbeidsomstandigheden

  •  
22-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
32864162702_648910a7b3_z
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair weigert naar de Tweede Kamer te komen om in gesprek te gaan met parlementariërs over de veiligheid en arbeidsomstandigheden van luchtvaartmedewerkers. Het bedrijf vindt dat zo’n gesprek vooral gebruikt zal worden om Ryanair in een kwaad daglicht. Dit staat in een brief die werd gestuurd aan de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.
In deze brief schrijft topman O’Leary dat zijn bedrijf niet maximaal snijdt in loonkosten om vliegtickets zo goedkoop mogelijk te maken. Hij wil dan ook niet in gesprek “met vakbonden die leugens blijven verspreiden over Ryanair.”
Ryanair is een zogenaamde prijsvechter en biedt vluchten aan voor bodemprijzen. De maatschappij is al tijden verwikkeld in een strijd met het eigen personeel over arbeidsomstandigheden. Om die reden besloot Ryanair niet meer vanaf luchthaven Eindhoven op te stijgen en werden zestien cabinemedewerkers ontslagen. Hierbij negeerde het bedrijf een uitspraak van de rechter.
Cc-foto: Jeroen Stroes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.