9

Sacha de Boer weg bij NOS

Anchor van NOS heeft enorme behoefte aan 'slow journalism' en wil zich meer gaan richten op haar fotografie

Sacha de Boer stoept als anchor van het NOS Journaal van 20.00 uur. Na 17 jaar bij de NOS te hebben gewerkt vindt ze het tijd worden voor andere dingen. Haar laatste journaal zal ze presenteren op 3 mei.

Over haar vertrek zegt ze zelf:

Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt.” Zij wil zich nu op een andere vorm van journalistiek gaan concentreren. “Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan ‘slow journalism’. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan.”

De Boer wil zich meer gaan richten op fotografie. Iets waar ze zich al naast haar werk bij de NOS op richtte.

Als journaalpresentator ben je generalist. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera. De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff moest wel even slikken toen Sacha hem het nieuws vertelde.

Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is. Ik snap dat ze voor zichzelf een andere keus maakt, maar we zullen haar heel erg missen. Een van ons bekendste presentatoren gaat weg. Dat is nogal wat, maar het is haar natuurlijk zeer gegund!”

Sacha de Boer begon in 1996 bij de NOS. Eerst was ze ook verslaggever, maar daarna ging ze zich volledige toeleggen op het presenteren van het nieuws. Naast de Journaals presenteerde ze ook Studio NOS en het radioprogramma Met het Oog op Morgen. In 2003 werd ze het vaste gezicht van het Achtuurjournaal.

NOS: Sacha de Boer vertrekt bij Journaal

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)