Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Salarissen ambtenaren gestegen ondanks nullijn-plan

  •  
12-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
ambtenaar_300.jpg
Balkenende slaagde er niet in loonsverhoging tegen te houden, Rutte wel?
Gemiddeld zijn de ambtenarensalarissen vorig jaar meer gestegen dan het loon in de particuliere-sector. Ambtenaren zagen hun loon met 1,7 procent stijgen tegen gemiddeld 1,3 voor de rest van Nederland. Dat schrijft de Volkskrant op basis van CBS-cijfers.
Volgens de Volkskrant wacht het kabinet een zware confrontatie met de vakbonden als gepoogd wordt de nullijn zoals gepland voor volgend jaar al door te voeren. De overheid zou dan de voor de komende jaar reeds afgesloten CAO-akkoorden moeten openbreken. Dat is nog niet eerder vertoond. Ook bij de nog niet afgesloten CAO’s wordt het lastig.
De Volkskrant:
De eerste vuurproef is die van de rijksambtenaren (125 duizend werknemers). Per 1 januari moet er een nieuwe cao liggen, de onderhandelingen beginnen binnenkort. Volgens cao-specialist Erik Pentenga van de vakcentrale FNV moet het kabinet zich niet te vlug rijk rekenen. ‘Balkenende had voor dit jaar ook op de nullijn gerekend, maar dat is niet gelukt.’
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.