Laatste update 16:11
22

Samantha Bee over vuurwapengeweld: It’s the guns stupid!

Drie weken, zolang duurt het voordat de woede over zinloos vuurwapengeweld gezakt is na de zoveelste ‘mass shooting’ in de Verenigde Staten. Dat meldt de Washington Post op basis van eigen onderzoek. Dat er standaard wordt geroepen dat het ‘niet gepast is’ om een massale schietpartij te ‘politiseren’ door het over wettelijke beperkingen van het wapenbezit te hebben, blijkt dan ook een zeer effectieve NRA-techniek om te voorkomen dat er momentum ontstaat en veranderingen kunnen worden doorgevoerd.

Na El Paso weigerde Trump in eerste instantie om het probleem bij de kinderlijk eenvoudig verkrijgbare zware vuurwapens te leggen en gaf in plaats daarvan de schuld aan de geestelijke gezondheid van de daders (en aan videospelletjes). Wetenschappers en hulpverleners die daar vraagtekens bij plaatsten, kregen orders om hun mond te houden. Toen de verontwaardiging over het gemak waarmee de racistische aanslag kon worden gepleegd aanhield, leek Trump heel even bereid om te kijken naar mogelijke wetswijzigingen, om zichzelf een paar dagen later – na gesprekken met de NRA-wapenlobby en Republikeinse politici die van hen afhankelijk zijn – tegen te spreken en te stellen dat de huidige wapenwetgeving ‘zeer sterk’ is.

Bij Full Frontal hebben ze inmiddels hun buik vol van vuurwapengeweld en de reportages die ze er telkens opnieuw over moeten maken, daarom maakten ze onderstaande compilatie, zodat de verontwaardiging niet weer wegzakt:

Geef een reactie

Laatste reacties (22)