Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsom bij val kabinet geen lijsttrekker meer

  •  
03-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsom_300_05.jpg
PvdA-leider zet hoog in op uitzitten van de rit ... VIDEO: Samsom bij KRO's Oog in Oog
Nu er steeds meer gemord wordt over de coalitie die de PvdA is aangegaan met de VVD en het kabinet als gevolg van een gebrek aan meerderheid in de Eerste Kamer politiek koorddanst, geeft Samsom het signaal dat stoppen geen optie is.
Bekijk de video in andere formaten. Samsom deed zijn uitspraak tijdens het door Wouke van Scherrenburg geleide politiek café Piment  in Doetinchem. Dat stelt de oud-parlementair verslaggever van de NOS op Twitter: “Hij doet niet meer mee als Nederland over 2 jaar weer naar de stembus moet, zei Diederik Samsom.”
RTEmagicC_scher_123.jpg
SP-Kamerlid Paul Ulenbelt reageerde daarop met:
Bij vervroegde verkiezingen doet @diederiksamsom niet mee. Tja. Lijkt niet op volhouder, toch?
Van Scherrenburg vond die conclusie vallen in de categorie ‘sensatiebak’. Volgens de gespreksleidster moet de mededeling gezien worden als waarschuwing dat wederom een coalitiebreuk ‘desastreus’ is voor Nederland. Op het randje van de zondagavond heeft Samsom in KRO’s Oog in Oog inderdaad ook gezegd dat het hem niet per se om het voorbestaan van dit kabinet gaat, maar om het werk dat gedaan moet worden (Vanaf ongeveer 17 minuten).
Op Twitter wordt met #ooginoog gereageerd op het interview dat Sven Kockelman met de PvdA-leider had. Een kleine greep uit de tweets:
Tweets_samsom

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.