68

Samsom bij val kabinet geen lijsttrekker meer

PvdA-leider zet hoog in op uitzitten van de rit ... VIDEO: Samsom bij KRO's Oog in Oog

Nu er steeds meer gemord wordt over de coalitie die de PvdA is aangegaan met de VVD en het kabinet als gevolg van een gebrek aan meerderheid in de Eerste Kamer politiek koorddanst, geeft Samsom het signaal dat stoppen geen optie is.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Samsom deed zijn uitspraak tijdens het door Wouke van Scherrenburg geleide politiek café Piment in Doetinchem. Dat stelt de oud-parlementair verslaggever van de NOS op Twitter: “Hij doet niet meer mee als Nederland over 2 jaar weer naar de stembus moet, zei Diederik Samsom.”

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt reageerde daarop met:

Bij vervroegde verkiezingen doet @diederiksamsom niet mee. Tja. Lijkt niet op volhouder, toch?

Van Scherrenburg vond die conclusie vallen in de categorie ‘sensatiebak’. Volgens de gespreksleidster moet de mededeling gezien worden als waarschuwing dat wederom een coalitiebreuk ‘desastreus’ is voor Nederland. Op het randje van de zondagavond heeft Samsom in KRO’s Oog in Oog inderdaad ook gezegd dat het hem niet per se om het voorbestaan van dit kabinet gaat, maar om het werk dat gedaan moet worden (Vanaf ongeveer 17 minuten).

Op Twitter wordt met #ooginoog gereageerd op het interview dat Sven Kockelman met de PvdA-leider had. Een kleine greep uit de tweets:

Geef een reactie

Laatste reacties (68)