46

Samsom haalt fel uit naar PVV en VVD

Samsom: De politiek van boos langs de zijlijn staan, van een ander de schuld geven, maakt de zorg in Den Haag niet beter

PvdA-leider Samsom heeft zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Den Haag een flinke sneer uitgedeeld naar de PVV en de VVD in die stad. Volgens Samsom doet het er meer dan ooit toe wie de keuzes in de gemeente maakt, omdat gemeenten steeds meer verantwoordelijk worden voor zorg, werk en wonen.

De PvdA-leider zei dat zijn partij de stad socialer wil maken, wil zorgen dat iedereen erbij hoort en wil ‘voorkomen dat het hier rechtsaf gaat, met de PVV of de VVD‘. Een stem op de PVV zou resulteren in ‘een stad van verdeeldheid waarin mensen op hun afkomst of geloof beoordeeld worden’ en de VVD omschreef hij als een partij ‘die liever de belasting op dure huizen verlaagt dan het geld aan zorg, onderwijs en sociale voorzieningen te besteden’.

Samsom benadrukte dat ‘de politiek van onverdraagzaamheid en bangmakerij’ de problemen niet oplost: 

De politiek van boos langs de zijlijn staan, van een ander de schuld geven, maakt de zorg in Den Haag niet beter, draagt niet bij aan meer betaalbare woningen en zorgt al helemaal niet voor meer banen.

De PVV doet alleen in Den Haag en Almere mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (46)