78

Samsom: ‘Het eerlijke verhaal is ook rauw’

Samsom op de pijnbank in de Jaarbeurs ... Achterban raakt steeds meer verdeeld over extra bezuinigingen

Samsom wil vasthouden aan de bezuinigingskoers die de PvdA samen met de VVD is ingeslagen. Op de ledenmiddag van de PvdA in de Jaarbeurs Utrecht probeerde Samsom PvdA-leden te overtuigen van de noodzaak van de extra bezuinigingen.

Mensen zijn ongerust, boos. De vragen zijn talrijk,” zei Samsom op de PvdA-ledenraad in Utrecht. “Maar we staan ervoor. De PvdA is geen mooi-weer partij.

De achterban van de PvdA is meer verdeeld geraakt over de inkorting van de WW-duur en de hervorming van het ontslagrecht. Sommige afdelingen vrezen dat de zwakste groepen de dupe worden van de nieuwe bezuinigingen. Samsom erkende dat de kortingen in de zorg, de huurverhogingen, de verlaging van de pensioenen, de btw-verhoging, de nullijn en de hervorming van de sociale werkvoorziening niet gemakkelijk zijn. Samsom vindt echter wel dat hij vasthoudt aan ‘het eerlijke verhaal’, maar zei hij.

Het eerlijke verhaal is niet makkelijk, maar levert in 2021 een zorgzamer land op. […] Het eerlijke verhaal is ook rauw, het maakt onzeker, het baart zorgen. Ik merk het dagelijks. U merkt het dagelijks”, zei hij.

Leden van de PvdA kwamen vanmiddag bijeen in de Jaarbeurs van Utrecht om te praten over het pakket aan bezuinigingsmaatregelen. De raad werd georganiseerd op verzoek van de Jonge Socialisten. Zij hebben met name vraagtekens bij de extra bezuinigingen van 4,3 miljard die het kabinet vorig week aankondigde.

NOS: Samsom legt bezuinigingen uit

Geef een reactie

Laatste reacties (78)