Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsom loopt stage als ouderenhulp

  •  
15-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sams_300.jpg
PvdA-leider wast wekelijks ouderen, wil ervaren hoe kabinetsbeleid uitpakt
Diederik Samsom helpt iedere vrijdag ouderen in Spijkenisse. Hij wast ze, kleedt ze aan en helpt bij de verzorging van wonden. Met de stage wil de PvdA-leider zien hoe het nieuwe kabinetsbeleid uitpakt.
Samsom loopt stage bij wijkverpleegkundige Violieke van Eijk meldt het AD. In het begin was het even wennen maar nu krijgt hij dezelfde opdrachten als iedere andere stagiaire. De wijkverpleegkundige stelt dat de verandering betekent dat er meer zorg geveleverd moet worden met minder geld maar noemt dat niet per se een verslechtering. Volgens Van Eijk wordt er nu beter gekeken naar wat mensen nodig hebben.
De patiënten reageren positief op de hulp van de bekende politicus, zegt de wijkverpleegkundige. ,,Niemand heeft het over de politiek. Alleen een tijdje terug een vrouw van dik in de 90. Diederik verwachtte dat ze niet meer helemaal bij de tijd was, maar ze zag hem en zei: ‘Ze zijn niet zo tevreden over je in Den Haag’. Van haar kon hij dat wel hebben.”
Samsom liep eerder stage als straatcoach in Amsterdam-Noord. 
cc-foto: PvdA

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.