84

Samsom wil minister-president worden

PvdA-leider in Trouw: 'Ik kan me voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen'

In een interview met Trouw zaterdag heeft PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom gezegd dat hij minister-president zou willen worden en dat hij denkt dat hij als premier veel zou kunnen betekenen.

Samsom in Trouw:

De post van fractievoorzitter is voor het mede mogelijk maken van verbeteringen in onze maatschappij heel geschikt – als ik hier niks voor elkaar krijg, lukt het nergens – maar ik kan mij ook voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen”.

De PvdA-leider vindt het belangrijk dat de huidige manier van politiek bedrijven verandert. Daarover zegt hij in het interview:

Het is niet altijd zo’n fraai schouwspel. Elkaar naar beneden halen lijkt belangrijker dan elkaar omhoog stuwen. Als we daar eens mee ophielden zou de politiek als geheel aan kracht winnen en ons land ermee vooruit worden geholpen. Weg met de krabbnemand. Dat zou pas echt een vooruitgang zijn.

Op de vraag van de Trouw-journalist of hij minster-president zou willen worden,  benadrukte Samsom dat hij uit zichzelf nooit over die ambitie zou beginnen. “Zet je daar wel even bij dat jij me die vraag hebt gesteld?”

Het interview was gehouden vóórdat Felix Rottenberg in Vrij Nederland kritiek op Samsom uitte en hem ‘de bedrijfsleider van het kabinet’ noemde.

Volgens Rottenberg, die vrijdag bekend maakte op te stappen als voorzitter van de commissie die de PvdA-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen samenstelt, kan Lodewijk Asscher de waarden van de PvdA overtuigender uitdragen dan Samsom.
Lees het hele interview met Samsom in Trouw.

cc foto: Partij van de Arbeid

Geef een reactie

Laatste reacties (84)