Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsung TV rijdt op diesel

  •  
01-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsung300.jpg
Televisie blijkt in testomgeving energiezuiniger dan in de huiskamer
Na de dieselauto’s van Volkswagen, die in de praktijk een stuk vervuilender blijken dan op de rolband, blijkt er nu ook wat mis te zijn met de televisies van Samsung. Uit onafhankelijke tests in laboratoria blijkt namelijk dat de Samsung TV in laboratoria energiezuiniger is dan bij het daadwerkelijke gebruik in huiskamers. Dat meldt The Guardian.
De Europese Commissie belooft nu de beschuldiging van frauduleuze tests te zullen onderzoeken en te zullen onderzoeken of bij meer producten gefraudeerd wordt met de testomgeving.
Samsung ontkent dat er aan de tv’s  een applicatie ‘motion lighting’ toegevoegd is om de tests te manipuleren. Volgens het bedrijf vermindert de applicatie de helderheid van het scherm in reactie op een groot aantal omstandigheden die in de praktijk ook voorkomen.
Volgens een woordvoerder zou de vergelijking met Volkswagen dan ook niet opgaan: ‘Het is juist een standaard instelling die zowel in het laboratorium als thuis werkt. Het is een standaard out-of-the-box functie die automatisch ingeschakeld is als de klant de TV ontvangt. De functie blijft ingeschakeld als de klant er voor kiest om in “Standard viewing mode” TV te kijken.’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.