229

‘Saoedi-Arabië boycot bedrijfsleven Nederland om Wilders’

Beledigende opmerkingen van PVV-leider gaan Nederland 3 miljard dollar kosten

Saoedi-Arabië heeft besloten Nederlandse bedrijven in de toekomst voortaan te boycotten. Het koninkrijk is tot dat besluit gekomen vanwege de beledigende opmerkingen van PVV-leider Geert Wilders. Dat meldt journalist Harald Doornbos op basis van de Saoedische krant Elaph.

Nederlandse bedrijven zijn niet langer welkom om projecten te doen in Saoedi-Arabië. De beslissing zou zijn genomen nadat de Saoedische ambassadeur tegen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken had geklaagd over de beledigende opmerkingen van Wilders over de islam en Saoedi-Arabië in het bijzonder.

De Saoedische krant Elaph meldt onder meer dat Nederland voorheen een van de belangrijkste handelspartners van Saoedi-Arabië was. Er was veel handel over en weer, waar nu een einde aan komt, waardoor verwacht wordt dat Nederland zo’n 3 miljard dollar zal mislopen.

Behalve een verbod voor Nederlandse firma’s om aan projecten in Saoedi-Arabië mee te doen, mogen Nederlandse bedrijven ook niet langer investeren in Saoedische projecten. Ook worden bestaande visa voor Nederlanders in Saoedi-Arabië ingekort.

De boycot moet nog worden geformaliseerd.

Volg Harald Doornbos op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (229)