Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Saoedische executie Indonesische vrouw veroorzaakt woede

  •  
31-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
saudi-arabia-84015_640
Het executeren van een Indonesische vrouw in Saoedi-Arabië heeft in haar thuisland tot woedende reacties geleid. President Joko Widodo heeft de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken gebeld en laten weten een officiële klacht in te dienen. Hij wil weten waarom de vrouw, Tuti Tursilawati, afgelopen maandag is geëxecuteerd zonder de Indonesische autoriteiten daarvan op de hoogte te stellen. Riyaad heeft de internationale regels rondom rechtsgang overtreden, zegt een Indonesisch expert op dit gebied.
De zaak ligt extra gevoelig omdat sterk getwijfeld wordt aan de reden voor de ultieme straf. Tursilawati zou haar werkgever hebben vermoord, maar activisten in Indonesië zeggen dat ze dit slechts deed om zich te beschermen voor een verkrachting. Het zegt veel over de problematische positie van buitenlandse werknemers die als huishoudelijke hulp werken bij Arabieren thuis. Naar schatting werken er 11 miljoen buitenlandse werknemers in Saoedi-Arabië, waarvan 2,3 miljoen in huishoudens, meestal als hulp in het huishouden.
Cc-foto: 12019
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.