Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sap blijft leider van GroenLinks

  •  
13-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
sap.jpg
"Ik heb laten zien dat ik niet bij de eerste de beste druk conclusies trek"
Jolande Sap blijft leider van GroenLinks, meldt de NOS. Ook de rest van de partijtop blijft in functie, zo is besloten tijdens overleg over de verkiezingsnederlaag. Een commissie onder voorzitterschap van de Amsterdamse wethouder Van Es gaat de nederlaag evalueren.
NOS :
Sap heeft volgens partijvoorzitter Weening een inhoudelijke en eerlijke campagne gevoerd, waarbij ze de idealen van GroenLinks met passie en energie heeft uitgedragen. De partijtop van GroenLinks had een verlies al ingecalculeerd en had er ook niet op gerekend dat Sap de neergaande spiraal op tijd kon keren.
Eerder
Jolande Sap heeft na afloop van het beraad met de top van GroenLinks gezegd dat een vertrek van haar nu niet aan de orde is. Aan het beraad namen partijvoorzitter Heleen Weening, Eerste Kamerlid Tof Thissen en europarlementariër Judith Sargentini deel. Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.