34

Sap: Referendum bij meerdere kandidaat lijsttrekkers

Sap voorlopig nog enige kandidaat. GroenLinks-leider lijkt zeker van haar zaak

Fractieleider Jolande Sap van GroenLinks pleit voor een ledenraadpleging over het lijsttrekkerschap als er meerdere kandidaten zijn. Dat schrijft de Volkskrant. Sap is tot dusver de enige binnen de partij die heeft aangegeven lijsttrekker te willen worden. Tofik Dibi zou volgens onbevestigde berichten ook een gooi willen doen naar het leiderschap.

Als er meerdere kandidaten zijn “zou het goed zijn als er in dat geval een lijsttrekkersreferendum komt”, aldus Sap vandaag. “Ik ga niet over de procedures, dat is ons partijbestuur. En het moet natuurlijk wel praktisch haalbaar zijn. Maar voor de partijdemocratie is het mooi. Bovendien is het snel.”
Volgens de huidige planning wijst een partijcongres op 30 juni de lijsttrekker aan, aldus de Volkskrant. 

In Vrij Nederland van deze week zegt Sap zeker te zijn van haar zaak. Het Kunduz-akkoord heeft de GroenLinks-
leider zelfverzekerd gemaakt. Ze wil niet blijven steken in de links-rechts-polarisatie. 
”Ik wil resultaten bereiken, ik ben niet van de getuigenispolitiek, niet van de luchtfietserij. Femke Halsema heeft wel eens gezegd: we zijn een ideeënpartij op zoek naar macht. Ik maak daarvan: we zijn een ideeënpartij op weg naar de macht, en ik denk dat mijn aanpak daar goed bij past.”

Volkskrant: Sap wil referendum over lijsttrekkerschap bij meerdere kandidaten

VN: Sap: Ik weet precies wat ik wil

Foto-cc: PvdA/Frans van den Broek

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)