Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sap: Referendum bij meerdere kandidaat lijsttrekkers

  •  
11-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_JolandeSap_pvda_300
Sap voorlopig nog enige kandidaat. GroenLinks-leider lijkt zeker van haar zaak
Fractieleider Jolande Sap van GroenLinks pleit voor een ledenraadpleging over het lijsttrekkerschap als er meerdere kandidaten zijn. Dat schrijft de Volkskrant. Sap is tot dusver de enige binnen de partij die heeft aangegeven lijsttrekker te willen worden. Tofik Dibi zou volgens onbevestigde berichten ook een gooi willen doen naar het leiderschap.
Als er meerdere kandidaten zijn “zou het goed zijn als er in dat geval een lijsttrekkersreferendum komt”, aldus Sap vandaag. “Ik ga niet over de procedures, dat is ons partijbestuur. En het moet natuurlijk wel praktisch haalbaar zijn. Maar voor de partijdemocratie is het mooi. Bovendien is het snel.” Volgens de huidige planning wijst een partijcongres op 30 juni de lijsttrekker aan, aldus de Volkskrant. 
In Vrij Nederland van deze week zegt Sap zeker te zijn van haar zaak. Het Kunduz-akkoord heeft de GroenLinks-
leider zelfverzekerd gemaakt. Ze wil niet blijven steken in de links-rechts-polarisatie. 
”Ik wil resultaten bereiken, ik ben niet van de getuigenispolitiek, niet van de luchtfietserij. Femke Halsema heeft wel eens gezegd: we zijn een ideeënpartij op zoek naar macht. Ik maak daarvan: we zijn een ideeënpartij op weg naar de macht, en ik denk dat mijn aanpak daar goed bij past.”
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.