37

Sap wil Rutte terugsturen naar Europa

VIDEO GroenLinks zal begrotingsverdrag niet steunen. Sap in Pauw en Witteman: Verdrag pakt financiële sector niet aan, is ondemocratisch en hervormt niet

GroenLinks keert zich tegen het extra begrotingsverdrag dat 26 van de 27 EU-lidstaten afgelopen vrijdag hebben gesloten. Dat zei Jolande Sap, GroenLinks-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, dinsdag in het tv-programma Pauw en Witteman. Het nieuwe verdrag pakt volgens Sap de financiële sector niet aan, is ondemocratisch en zorgt niet voor de nodige structurele hervormingen die Europa nodig heeft. GroenLinks blijft wel de korte termijn noodmaatregelen om de eurocrisis aan te pakken steunen, zoals het verhogen van het noodfonds.


Sap:

Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor een resultaat dat de crisis niet gaat oplossen en onze visie op Europa niet dichterbij brengt. Het nieuwe verdrag pakt de financiële sector niet aan, is ondemocratisch en zorgt niet voor de nodige structurele hervormingen die lidstaten nodig hebben. Met alleen afspraken over begrotingsdiscipline krijgen we geen democratisch en hervormingsgezind Europa.

GroenLinks zal in de Kamer steun zoeken van D66 en PvdA om premier Rutte terug te sturen naar de Europese onderhandelingstafel.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)