64

Sap ziet PvdA-complot in kritiek

Lijsttrekster GroenLinks reageert op rumoer rond opvolging ... Partijbestuur geeft steunverklaring uit

Jolande Sap heeft in Nieuwsuur verklaard dat Joop.nl een ‘nepbericht’ van de PvdA heeft verspreid. Dat antwoordde ze op de vraag waarom het partijbestuur in allerijl een verklaring heeft uitgegeven waarin ze wordt gesteund.


Jolande Sap ziet PvdA-complot door Joop-nl
De merkwaardige reactie is het gevolg van een gesprek in Haagse Gangen, de dagelijkse verkiezingsrubriek van het Radio 1 programma De Gids FM (vanaf 08:45). 

Is het merk Jolande Sap nog te redden, vraagt Felix Meurders aan reclame-expert Charles Borremans die antwoordt (12:40): Ik denk in de anderhalve week die ons nog rest niet nee. Niks meer aan te doen. Of er moet ergens een kerncentrale ontploffen dan gaan mensen ineens wel weer heel erg groen stemmen. Maar ik denk niet dat zij het nog echt kan redden.

Felix Meurders: Wie moet haar gaan opvolgen Peter Kee?

Peter Kee: O, de opvolger staat al klaar, dat is op dit moment de campagneleider Jesse Klaver. Jong, fris, intelligente jongen. Ja, ik denk dat ze op zich een goeie kandidaat in huis hebben.

Felix Meurders: Esajas?

Sherlo Esajas: Ja mee eens. Ik vind het nog een beetje te vroeg om nu al te praten over opvolgers terwijl ze nog de verkiezingen in moet gaan maar als het iemand moet zijn dan is het Jesse Klaver.

Francisco van Jole: Dat betekent dat de partij dat zelf ook weer gaat verzieken want dan moeten ze toch ook een ander partijbestuur hebben want dat wil Bram van Ojik als de oude garde naar voren schuiven en dan ben je pas echt klaar.

Jaap Jansen twitterde meteen

Volgens @2525 (Francisco van Jole) wil GL-bestuur bij falen Sap Bram van Ojik als leider, @drskee en Sherlo Esajas tippen @jesseklaver op Radio1

Naar aanleiding van dit gesprek stuurde partijvoorzitter Heleen Weening een tweet uit:

Raar verhaal van @2525 @JaapJansen; GL-bestuur is trots op @jolandesap, ze doet het uitstekend!

Die verklaring werd vervolgens opgepikt door persbureau Novum dat een groot deel van de Nederlandse media bedient: ‘Opvolging Sap niet aan de orde’.

Bij Nieuwsuur werd Jolande Sap door Mariëlle Tweebeeke ’s avonds om een reactie gevraagd op de verklaring van het bestuur “want er is dus kennelijk onrust.”

Sap:

Ach, dat was een nepbericht dat door de PvdA verspreid was, op de website Joop.nl, de man die er achter zit, maar dat mag, dat mag. (…) Het is natuurlijk leuk om het rumoer bij andere partijen aan te jagen.

Volgens Sap reageerde het partijbestuur op een nepbericht. Francisco van Jole stelt dat er onder GroenLinksers opmerkelijk veel gediscussieerd wordt over de vraag wie Jolande Sap gaat opvolgen.

Overigens is Joop niet verbonden aan de PvdA en Francisco van Jole evenmin. Ook niet aan enige andere partij. Uit onderzoek (2010) van Maurice de Hond bleek dat een aanzienlijk deel van de Joop-lezers GroenLinks stemt.

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)