Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarah Palin: Bel de Hollanders!

  •  
17-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
palin_300.jpg
Ex-gouverneur Alaska weet hoe je olielek Golf moet stoppen
De rechtse tv-zender Fox News valt president Obama dag-in-dag-uit aan op de olieramp in de Golf van Mexico. Sarah Palin, in 2008 kandidate voor het vice-presidentschap van de Verenigde Staten, werd door de beruchte presentator Bill O’Reilly van Fox News gevraagd of zij dan misschien wél een oplossing weet om het olielek in de diepzee te stoppen.
“Ja, bel de Nederlanders, die hebben ervaring met dijken en het schoonmaken van water,” antwoordt ze. Uit de mond van de vrouw die tijdens haar campagne toonde steeds nieuwe dieptepunten te kunnen bereiken, klinkt dat als een Hans Brinker -achtige benadering.  
In dit geval is haar suggestie geen gek idee. Alleen loopt ze achter de feiten aan. De regering-Obama heeft al eerder groen licht gegeven om Nederlandse baggerbedrijven te betrekken bij het bestrijden van de ramp. Van Oord en Deltares hebben een plan. Wel gaat het inschakelen van buitenlandse hulp gepaard met veel gesteggel.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.