Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sargasso: IPCC-fout overdreven in de media

  •  
04-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
polder_300.jpg
Weblog rekent na of IPCC er echt ver naast zat met de overstromingskansen van Nederland
De onthulling van Vrij Nederland dat twee cijfers in het rapport niet kloppen leidde tot een nieuwe rel. En daar zijn de media nu dol op.
Vrij Nederland ontdekte dat de cijfers in het IPCC over het deel van Nederland dat onder de zeespiegel ligt niet klopte.
In hoofdstuk 12, pagina 147 van IPCC AR4 trof men cijfers over de kwetsbaarbaarheid van Nederland aan: “55% van Nederland ligt onder de zeespiegel en in dit gebied wordt 65% van het bruto nationaal product geproduceerd”. Dit zou in tegenspraak zijn met cijfers van het CBS dat stelt dat slechts 20% van Nederland onder de zeespiegel ligt en dat daar maar 19% van het BNP wordt geproduceerd? (…) VN kopte: Nieuwe fout klimaatpanel ontdekt, het feest kon beginnen. Vandaag recycled de Volkskrant het artikel van VN onder de ronkende kop: Politici woedend na nieuwe blunder in klimaatrapport, Delta-gate is lekker opweg, maar haalt ze het weekend wel?
Maar die cijfers zijn helemaal niet zo overdreven rekende Sargasso na.
RTEmagicC_2055597358_bbb06290fd.jpg
cc-foto: Enidanc

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.