Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy blundert met affiche

  •  
16-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sarkozee_300.jpg
Cote d'Azur blijkt foto Griekse zee
De Franse president Sarkozy hanteert als campagne-leus La France Forte. Hij poseert daarbij voor een uitzicht op zee. Een twitteraar heeft ontdekt dat het helemaal geen Franse zee, is maar een foto van een Griekse zee.
De NOS schrijft:
Dat er geen Franse foto werd gebruikt is al erg genoeg voor de chauvinistische Fransen, maar dat er juist een afbeelding van Griekenland werd gekozen is extra pijnlijk voor Sarkozy. Hij moet in een verkiezingsjaar juist enkele harde bezuinigingen aan de kiezers uitleggen en de verwijzing naar de crisis in Griekenland kan hij niet gebruiken.
De campagnefoto en -leuze La France Forte  zijn onderwerp van veel parodiën (zie video). De Franse socialistische jongeren hebben een site geopend waar creatief shopwerk verzameld worden: Ma France Forte.
Vijf jaar geleden beging de geflopte partij ‘Een NL’ van Leefbaar-voorman Marco Pastors een soortgelijke blunder : Het Hollandse landschap bleek Tsjechisch.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.