Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy gearresteerd

  •  
01-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sark_300_01.jpg
Ex-president Frankrijk verdacht van manipuleren justitieel onderzoek
In Frankrijk is ex-president Nicolas Sarkozy gearresteerd en vastgezet om te worden verhoord in een onderzoek naar corruptie. Sarkozy, die van plan zou zijn zich weer kandidaat te stellen voor de volgende verkiezingen, wordt er van verdacht de rechtsgang te hebben gemanipuleerd in een onderzoek naar corruptie.
Maandag werden al de advocaat van Sarkozy, Thierry Herzog, alsmede Gilbert Azibert en Patrick Sassoust, beiden advocaat-generaal van het Hof van Cassatie, vastgezet. Justitie onderzoekt of de rechtse ex-president tijdens zijn bewind getracht heeft informatie te achterhalen over een justitieel onderzoek dat tegen hem liep. In ruil voor die informatie zou hij advocaat-generaal Azibert een topfunctie beloofd hebben.
Tegen Sarkozy liep al een onderzoek omdat zijn verkiezingscampagne van 2007 mogelijk mede is gefinancierd door de Libische dictator Khadaffi. De voormalig president kan volgens de wet  24 uur vastgehouden worden , eventueel verlengd met nog een etmaal.
cc-foto: governmentZA

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.