Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy trekt troepen terug uit Afghanistan

  •  
20-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De dood van nog eens vier soldaten is de druppel
De Franse president Nicolas Sarkozy heeft besloten dat alle Franse troepen teruggetrokken moeten worden uit Afghanistan. Dat meldt onder meer de website France24. Vrijdag zijn vier Franse soldaten doodgeschoten, wat het Franse dodental op 82 brengt. Reden voor Sarkozy om de militaire operatie op te schorten.
De Franse militairen zijn doodgeschoten door een Afghaanse militair, op een basis die gedeeld werd door Fransen en Afghanen. Sarkozy zegt hierover: ‘Het Franse leger is in Afghanistan om de Afghanen te helpen tegen terrorisme en de Taliban. Het leger is niet in Afghanistan zodat Afghaanse militairen hun kunnen neerschieten.’
In 2014 zouden alle Franse troepen terugkeren naar Frankrijk. Nu de veiligheid van de soldaten niet gegarandeerd kan worden, wil de president onmiddellijke terugtrekking. De Minister van Buitenlandse Zaken, Alain Juppé, is op weg naar Afghanistan.
cc-foto: Matteus_

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.