25

Duitse satirici kapen besloten Facebook groepen extreemrechtse AfD

De Duitse satirische politieke partij Die Partei heeft 31 besloten Facebook groepen van aanhangers van het extreemrechtse AfD overgenomen. Dat heeft de voorman van Die Partei Shahak Shapira via een videoboodschap laten weten. Leden van Die Partei hebben zich maandenlang voorgedaan als AfD-aanhangers om zo de controle over de groepen te krijgen. Deze maand vinden in Duitsland landelijke verkiezingen plaats, waaraan ook het AfD meedoet.

Maar liefst 11 maanden is Die Partei bezig geweest. Door mee te praten met de extreemrechtse aanhangers wisten ze het vertrouwen van de beheerders van de groepen te winnen, waarna ze uiteindelijk medebeheerder werden gemaakt. Vervolgens verwijderden ze de eigenlijke beheerders uit de groepen.

Zo kon het gebeuren dat de groep “De waarheid over Antifa” nu “I <3 Antifa” heet en “Liefde voor het vaderland” nu “Liefde voor hummus”. “Sharia – meer en meer in Duitsland?” is nu “Shakira – wanneer komt ze weer naar Duitsland?” en de volgers van de groepen is opgeroepen hun moslimhaat voortaan in de richting van Mekka te uiten. Ook hebben alle groepen een quotum opgelegd gekregen: elke groep moet voor minstens 18 procent uit vluchtelingen bestaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)