6

Saudi-Arabië wil met kanaal buurland Qatar in eiland veranderen

Saudi-Arabië voert een heftige maar nog niet gewapende strijd tegen Qatar omdat dat land naar de zin van de Saudi’s te nauwe banden onderhoudt met Iran. De nieuwste stap in de koude oorlog tegen de golfstaat is dat de Saudies hun buren letterlijk de zee in willen drijven. Het Nieuwsblad schrijft:

Een Saudische ambtenaar heeft laten weten dat het koninkrijk doorgaat met ‘project Salwa-eiland’. Dat omvat het graven van een 60 kilometer lang en 200 meter breed kanaal langs de hele grens met Qatar, dat zo volledig afgescheiden zou worden van het vasteland. Nog bekend: de totale kostprijs zou omgerekend ruim 640 miljoen euro bedragen en zeker een deel van het kanaal zou gebruikt worden als site voor nucleair afval.

Sheik Mohammed van Qatar stelt dat zijn land slachtoffer is van Saudische acties omdat het progressief en vreedzaam is. “We willen vrede geen oorlog.” DE totale isolatie van het eiland zou mogelijk tot voedseltekorten leiden. Turkije heeft voorgesteld troepen te stationeren in Qatar.

beeld: Google

Geef een reactie

Laatste reacties (6)