Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SBS zet iPhone-roof in scène om kijkers te trekken

  •  
26-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
iPhonedief.jpg
iPhone 6 niet meer spannend genoeg om zonder toeters en bellen te promoten?
Een gelukkige Apple-fan staat op de stoep voor de Apple Store met zijn nieuwe iPhone 6 in de hand, maar wat gebeurt er nu? Een scootercrimineel komt aanrijden en grist het doosje uit zijn hand. Wat een schande! Het tafereel werd vastgelegd door een camera van het SBS-nieuwsprogramma Hart van Nederland, maar het bleek later in scène te zijn gezet om kijkers te trekken.
Hart van Nederland zette direct het filmpje online met de tekst: “Een onbekend persoon heeft op schaamteloze wijze een nieuwe iPhone 6 gestolen. Dit gebeurde vrijdag tijdens een interview van de kersverse eigenaar van het toestel met Hart van Nederland.”
SBS had wellicht gehoopt op veel bezoekers op de website, maar hier stak de Amsterdamse nieuwszender AT5 een stokje voor. Redacteuren gingen na of er volgens de politie ook echt sprake was van straatroof, maar dat bleek niet het geval. Het gaat volgens de politie om een grapje om kijkers te trekken voor het programma.
RTEmagicC_iPhonedief.jpg
Lanceringen van nieuwe iPhones trekken altijd veel bekijks, maar dit keer was er minder interesse. In Amerika waar de nieuwe smartphone al langer te koop is, bleek dat de vernieuwde aluminium versie krom trekt bij een simpele handbuiging. Wellicht was dat de reden van Hart van Nederland om het item eigenhandig wat spannender te maken. Vanavond is de ontknoping in hun eigen show. Wellicht dat je nog interesse hebt om te kijken. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.