46

Scarlett Johansson breekt met Oxfam

Actrice maakt reclame voor bedrijf dat opereert in bezet gebied

Nadat actrice Scarlett Johansson onder vuur is komen te liggen omdat ze reclame maakt voor een bedrijf dat opereert in door Israël bezet gebied heeft ze haar werkzaamheden voor hulporganisatie Oxfam stopgezet. Johansson was zeven jaar lang ambassadeur voor de organisatie.


Johanssson stelt dat ze een fundamenteel verschil van mening heeft met Oxfam. De organisatie boycot alle activiteiten die worden ontplooid in illegale nederzettingen op de Westbank. Die activiteiten zijn niet alleen in strijd met de wet maar benadelen ook de Palestijnse bevolking, stelt Oxfam. De actrice ziet dat anders. Zij verklaarde eerder dat de frisdrankmultinational SodaStream International Ltd, waar ze reclame voor maakt, juist heel goed werk doet voor de Palestijnen. Johansson zegt voorstander te zijn van samenwerking tussen Israël en Palestina.

Nu heeft ze haar werkzaamheden voor Oxfam, zoals onderstaande hulpoproep, stopgezet. Ze zegt trots te zijn op het werk dat ze heeft verricht. Bovenstaande reclamevideo was volgens het bedrijf Sodastream bedoeld voor de Superbowl maar werd niet uitgezonden. Volgens geruchten werd de reclame geweigerd omdat er de spot in wordt gedreven met Pepsi en Coca-Cola.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)