44

Schaamhaar scheren nog steeds een taboe, ook voor Matthijs

Wetenschapper toont relatie aan tussen schaamhaar scheren en seksueel genot

De Vlaamse seksuologe Kaat Bollen zat vrijdagavond in De Wereld Draait Door om te vertellen over haar nieuwe ontdekking. Vrouwen die hun schaamhaar scheren hebben betere seks en zijn enthousiaster tijdens het vrijen wat leuker is voor haar partner. Bollen ontdekte dat er nog altijd een taboe is om over het onderwerp te praten. Zo bleek ook aan tafel toen BNN presentatrice Nicolette Kluiver aan Matthijs van Nieuwkerk vroeg hoe hij ‘het’ draagt. Daarop kwam een bescheiden antwoord: ‘Sportief, maar toch gedekt.’


Van Nieuwkerk wilde niet verder uitweiden over zijn dracht, maar sneed wel de discussie aan dat er in de loop der jaren verschillende trends zijn geweest in het scheren van schaamhaar. Helemaal kaalscheren is volgen Bollen uit. Een beetje schaamhaar behouden is de laatste trend, maar die bereikt via de achterkamertjes de mensen.

Schaamhaar en reclame. Je merkt aan de reacties daarop dat er nog steeds een taboe op rust.

Bollen ontdekte dat het scheren van schaamhaar een norm is geworden die bijna iedereen hanteert. Ze interviewde maar liefst vijfduizend mensen. Daaruit bleek dat niet alleen mensen die seksueel actief zijn hun zaakje bijhouden, maar ook zeker 70 procent van de vrijgezellen. Kinderen beginnen soms al vanaf hun 14de hun haar eraf te scheren.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (44)