Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tabaksfabrikant polst GroenLinks-Kamerlid voor lobbyfunctie

  •  
23-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
smeulders
Een recruiter van tabaksfabrikant Imperial Brands (onder meer bekend van Gauloises en Drum) heeft GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders benaderd om lobbyist te worden voor het bedrijf. Het Kamerlid dat een ‘enorme afkeer’ heeft van roken en de tabaksindustrie, besloot het bedrijf op te bellen, en het telefoongesprek op Twitter te publiceren.
Uit het gesprek blijkt dat de sigarettenfabrikant het Kamerlid heeft benaderd vanwege zijn ‘relevante politieke achtergrond’. “Je zit wel in een milieu dat voor ons interessant is.” Volgens de recruiter heeft de GroenLinkser “een heel goed netwerk” omdat hij in de Tweede Kamer zit.
Dat Smeulders bij een partij zit die tegen de tabaksindustrie is “maakt het juist nog interessanter”, zegt de recruiter die naar eigen zeggen ook andere Kamerleden heeft benaderd. “En ik heb ook positieve reacties gekregen.” Longarts en anti-rookactivist Wanda de Kanter verklaarde dit jaar tijdens Zomergasten dat CDA en VVD lobbygevoelig zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.