Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schade door natuurgeweld stijgt

  •  
27-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overstroming_katrina_300
Sinds 1980 is sprake van een verdrievoudiging
De schade door natuurrampen die door weersomstandigheden worden veroorzaakt, loopt op. In de eerste negen maanden van het jaar registreerde herverzekeraar Münich Re 725 gevallen van schade door weergerelateerd natuurgeweld. Dat is het op een na hoogste aantal in die periode sinds 1980.
Dat meldt Vroege Vogels : De economische schade bedraagt volgens de herverzekeraar in totaal meer dan 65 miljard dollar (ruim 48 miljard euro). De verzekerde schade liep op tot 18 miljard dollar.
Volgens de verzekeraar is het aantal overstromingen die schade hebben veroorzaakt, sinds 1980 wereldwijd verdrievoudigd en het aantal stormen verdubbeld. Daarbij neemt de schade die het natuurgeweld aanricht toe, vooral omdat in veel landen de bevolking nog altijd groeit en steeds meer mensen zich vestigen in risicogebieden. Door de toenemende welvaart neemt ook de waarde toe van bezittingen die door natuurrampen verloren gaan.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.