Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schadevergoeding voor tientallen onterecht gearresteerde Gaza-demonstranten Den Haag

  •  
29-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Betogers opgepakt bij ministerie Defensie

© 2014-08-19 12:05:21 DEN HAAG - Een demonstrant wordt bij het ministerie van Defensie aangehouden door de politie. Enkele tientallen personen protesteerden tegen het Israelische ingrijpen in d

32 deelnemers aan een protest in Den Haag tegen de oorlog in Gaza die in 2014 onterecht werden gearresteerd hebben deze week circa 400 euro schadevergoeding per persoon gekregen. Dat meldt Omroep West op gezag van de advocaat van de gedupeerden, mr Willem Jebbink.
De demonstranten werden opgepakt onder het mom van ‘verstoring van de openbare orde’ maar het OM seponeerde alle aanklachten. Nu krijgen de getroffenen dan ook een schadevergoeding voor het feit dat ze onterecht in een politiecel zijn gezet.
"Jebbink zegt tevreden te zijn met de vergoeding en heeft kritiek op de overheid. De politie en de burgemeester gaan volgens hem vaak direct over tot arrestaties. ‘Daarmee wordt uit het oog verloren dat het hier om één van de meest fundamentele grondrechten gaat: het laten horen van je mening,’ zegt de advocaat. ‘De beslissing van de rechtbank zal gemeenten en de politie inprenten dat demonstranten niet zomaar kunnen worden opgepakt.’"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.